torsdag 29. januar 2009

Profeti i vinden


For ganske lenge siden tydet Josef en drøm for Farao. Regenten hadde drømt om syv magre og syv fete kuer. Josef kunne så fortelle at dette var et samfunnsøkonomisk værvarsel for de kommende fjorten år. Det hele er forøvrig nøysommelig beskrevet i verdens mest solgte selvshjelpsbok.

Vi er nettopp ferdig med syv fete år - de magre står for tur. Fordelen med dette er åpenbar: magre år er tynne år og tynne år er, ja nettopp, trendy år. Vi er med andre ord vitner i et globalt paradigmeskifte til det bedre. Vi skal oppleve syv år med skjellsettende høy grad av kulhet. 

Og hva skjer om syv år? Jo da er vi så gamle at vi må gi tapt uansett, så det gir vi blaffen i. Med mindre vi går hen og blir som Iggy.

3 kommentarer:

  1. sjekk leggene til Josef - så tynne! så trendy!

    SvarSlett
  2. Jeg tror at vi står overfor en lengre periode med tynne år og tynne trender. De makroøkonomiske linjene vitner om nedgangskonjunktur noe som i sin tur også får innvirkning på konsumentbasen. Dersom vi ser på tilbud-etterpørselskurvene, korrigert for tremånedsrentene, så ser vi helt klart at tilbudet etter tynne mennesker øker, og jeg tror detter er et resultat av en større etterspørsel etter tynne gutter. Dette er markedskreftenes tidsalder. Helt enkelt. Adam Smith, put your filthy hand elsewhere please! Show me the money!!! Stay thin, stay trendy...

    SvarSlett
  3. Kjære J. Du har skjønt det. Du er god.

    SvarSlett