torsdag 25. februar 2010

Digital veiviser


Hva angår klær, grooming, hudpleie, adferd, mat og musikkvalg er det lett å trå riktig. Les de riktige magasinene, hør på ekspertene og les denne bloggen. Følg så rådene slavisk, dog med et påtatt snev av stilautonomi, og du er home free - og følgelig deilig tynn og trendy.

Men hva med gadgets? Er Apple fremdeles den trygge havnen de har vært siden iPod ble sluppet i 2001? Kan man være nerd og slippe unna med det, kun fordi alle ens elektroniske produkter er produsert i hvit hardplast uten overflødige knapper? Er t&t-favoritten MacBook Air (verdens tynneste laptop) fremdeles greia? Ingen livsstilsguruer tør ta tak i temaet. Grunnen er manglende kompetanse, og frykt for at de må lære seg noe nytt.

T&t er selvsagt frempå også på gadgetfronten. Og svaret er; sorry, Apple har mistet glansen. Særlig iPhone, 7000-kronersmobilen som har hegemoni både på Westerdahls og på Grorud Ungdomsskole, er en 3 år gammel kjiping. Jada, den var veldig spennende da den kom, og den har holdt seg lenger enn noen annen gadget i nyere historie, men tiden er kommet for å legge moroa ut på Finn.

Android er navnet på dette årets trolige vinner. Dette Google-utviklede operativsystemet for mobiltelefoner startet i det små som en kuriositet for de kvisete blant oss, men har modnet og blitt et foretrukket valg for t&t og våre like. Åpenbaringen heter Nexus One, må bestilles fra USA, har alt man kan forvente av nye telefoner neste år og er 1 millimeter tynnere enn nevnte iPhone. Alt iPhone ikke kan, kan denne. Blogg på telefonen mens du har mora di på telefonen og Spotify behagelig i bakgrunnen. Multitasking, syk skjerm og lav markedstilgjengelighet. Success!

Der har man det altså. Apple har fått Hell's Kitchen-status: det begynner å bli en stund siden det var kult, selv om pizzaen fremdeles er god (har vi hørt). Uansett er det på tide å tasse ned på Tilt før andre folk også skjønner greia og bruktverdien stuper.

7 kommentarer:

 1. Har lurt på å kjøpe en sånn. Hvordan fikk dere bestill til Norge?

  SvarSlett
 2. hvor døvt var det innlegget... Gjesteblogger?

  SvarSlett
 3. Hei, "Anonym", vi skriver om det som er tidsriktig, ok? Om du ikke skjønner greia, dra på kurs.

  SvarSlett
 4. bra! jeg digger den telefonen!

  SvarSlett
 5. Fy faen, kjedeligste blogg ever. Alt for lang og døv. Jeg savner mer tynt stoff!

  Skjerpings

  SvarSlett
 6. På tide a Ipodtelfonen fikk litt konkurranse!

  SvarSlett
 7. iPhone? Det bare så sidrompa. Alle har den jo. På tide finne noe nytt og spesielt. Nexus One og SE X10 er to Android telefoner jeg vurder akkurat nå.

  SvarSlett