tirsdag 23. februar 2010

Vi hater Monocle


Du leste riktig. Bladet som i flere år har fungert som en ansamling hellige bud for verdens kulhetsdisipler er en søpleblekke. Sannhet.

Joda, det fremstår veldig forlokkende ved første øyekast. Lekkert papir, temaer som spenner seg fra kunst til politikk til forretningsliv, samt et etterlengtet fravær av tabloid kjendiseri. Likevel er Monocle en søpleblekke.

Vi utfordrer våre lesere; sett dere ned og les en hvilken som helst artikkel i dette bladet og kjenn litt på opplevelsen. Ble du klokere? Ble du glad? Forbrant du kalorier? Nei - det eneste du konsumerte var tullball av verste sort.

t&t liker vissvass, men kun hvis det har en humoristisk misjon. Monocle serverer derimot sine lesere vissvass gjennomsyret av selvhøytidelighet og manglende refleksjon. De forteller sine lesere hva som er riktig, men uten det sjarmerende smilet en trendbibel burde hatt. De beretter historier uten relevans, men med en selverklært tyngde som ellers kun hører The Economist til. Menneskene bak dette bladet anser seg selv som verdensmenn. Likevel rapporterer de fra reisen som navlebeskuende kolonister. Moderne? Tror ikke det. Spennende? Langt derifra.

Hvilket bakeri er best i syd-Damaskus? Hva bør du tenke på når du åpner sykkelverksted i San Fransisco (bladets råd: fin tapet, dyr kaffekoker, analogt kassaapparat)? Hvilken flyvertinne er den beste i verden når vi er på langtur? HVEM FAEN BRYR SEG!

Det frustrerende med Monocle er ikke at det er et innholdsløst blad i vakker forpakning. Slike finnes det mange av. Derimot er problemet (1) at bladet later som det er dritinteressant og (2) at det på mystisk vis har latt seg krone som den moderne manns hellige gral, uten at andre enn layoutansvarlig og trykkerisjefen fortjener klapp på skulderen.

Måtte verdens tynne og trendy rive seg løs, plukke opp telefonen og kansellere sine abonnementer. Bobleplast fås kjøpt langt billigere på Binders.

5 kommentarer:

 1. Ouch!
  Men klart man blir sint når man alltid har lavt blodsukkernivå. Sint er kanskje egentlig en konsekvens av tynn.

  SvarSlett
 2. Hehe, jeg er så enig så enig. Lenge leve ærligheten!

  SvarSlett
 3. Men hvilket tidsskrift er selve trendbibelen til en aspiring tynn og trendy hipster? Nylon? Dazed & Confuzed? i-D? Hva leser dere?

  SvarSlett
 4. Vi leser ikke, vi skriver.
  Til nød scroller vi Jak&Jil.
  Love, t&t

  SvarSlett
 5. Monocle weekly er hakket bedre enn bladet,og kan overhøres mens man trener.

  SvarSlett