tirsdag 30. mars 2010

Tynn påskedrikk


Påskeferien er her, og redaksjonen har tatt turen til Tynset for faglig oppdatering i fjellheimen. Mange spør oss:
T&T, hva inntar dere av mat og drikke ved høytider som jul og påske?


Når det gjelder mat er svaret enkelt; nok til at du holder deg oppreist, energi utover det betyr at du har spist for mye.

Med drikke har vi vært mer usikre. Som to livsglade sjeler er det ikke fritt for at de sterke flaskene har en forlokkende effekt i de sene morgentimer - men det skyhøye kaloriinnholdet gjør dem jo umulig å innta uten å i etterkant bli grepet av brekninger og selvmordstanker.

Heldigvis har vi funnet løsningen, og vi fikk hjelp av drikkeentusiasten (tynn tittel) Halvor Heuch hos Arcus. I fjor påske forklarte nemlig Heuch at pjolter er det beste å drikke i påsken - men den må være tynn.

For de som ikke vet hva pjolter er, så defineres det som "en alkoholholdig drikk oftest av billig druebrennevin blandet med soda eller selters". Altså en drikk som per definisjon er tynnet ut!

Så drikk pjolter i påsken, folkens. Det gjør vi.


Vi tar ferie med følgende minneverdige sitat fra nevnte Heuch: "Historisk sett startet vi påsken med en tynn en foran peisen".

Noe å tenke på for alle våre kvinnelige fans der ute...

1 kommentar:

  1. Feirer påsken i Fettsund, og det er klin umulig å oppdrive noe av det dere foreslår. Rævva.

    SvarSlett