torsdag 8. juli 2010

Black is the new Hipster-AsianVi kjenner alle til fenomenet Hipster-Asian; gutter med asiatiske gener som lar sin genetikk  skape en kulhetskatalyserende effekt på uttrykket. Vi snakker som regel fashion-tenderende street wear gjort så fett at enhver etnisk nordmann sikler og griner om hverandre, i en kombinertøvelse av beundring og illrød sjalusi.

Nå er imidlertid en ny rase i ferd med å etablere seg på undergrunnens mest bloggbare dansegulv. Cool Somali er tynne afrikanere med nese for vestlige trendhierarkier, som på samme måte som sine asiatiske motstykker bruker genetikken som kulhetsmultiplikator. Det mest bemerkelsesverdige er imidlertid at de kule somalierne er nettopp kule mer enn de er trendy. De ser rett og slett forbasket bra ut, på en langt mer tidløs måte. Drit i Wayfarer, disse gutta er mer på Bruuns Bazaar-båten enn i Norse Projects-jolla.

Kan det være at levdyktigheten til Cool Somalies vil ta råtta på den flerårige tronen til Hipster-Asian? Kan det være at afrikaneren er den nye asiaten? Har de knukket Koden? Japanerne tok industrien med storm før de ble kule. Kan det bli omvendt for somalierne? Kan the Cool Somalies i utelivsoslo være første skritt i retning av Afrika som økonomisk og industrielt knutepunkt? Snakker vi den ultimate omveltningen? Den som lever får se - og om vi får se; husk at du leste det her først.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar