tirsdag 6. juli 2010

Schmestival


Sommeren er tiden da krampehipstere fra hele Oslo øst sløser vekk den lille kredden fixie- og elektronikabandprosjekt deres har opparbeidet seg gjennom det siste året. Vi snakker selvsagt om musikkfestivaler. Her sløses tonnevis med kool hver sommer. Telt, øl, gummistøvler og tidsriktige solbriller gjør det med deg. Det hele er veldig trist, men som skrevet i stein likevel.

Kredden du har bygget opp, den skrale kroppsbygningen du har jobbet sånn for å beholde – alt forsvinner som dugg for solen når du går i flokk på den måten, spiser økologisk mat og knipser bort hele batteriet med Hipstamatic. Dette er trolig barnelærdom for t&t’s velinformerte leserskare, men det er uansett verdt å poengtere nok en gang.

Den eneste festivalen som IKKE gir sosiale minuspoeng i 2010 er Roskilde. Årsak: It’s the mothership i Skandinavisk festivalhistorie. I tillegg har de danskenes skamløse tilnærming til mellommenneskelig trivsel. T&t elsker Roskilde, imidlertid som åndelig påfyll, ikke som trendynessmultiplikator.

Håper derfor det er slik at bakfylla fra Hove også er blandet med en god dose skam. Hvordan reparere? Det må du finne ut av selv, men stay dog put på t&t for dyp innsikt i temaet. 

t&t ser at vinden blåser i retning av 80-tallets stadionkonserter. Disse kommer  til å spise seg mer og mer inn i festivalenes havreposer i den kommende tid. Om syv år regner vi med at Spirit gir ut et årlig nummer viet stadionkonsertene i kommende periode (hva bør DU ha på deg på Muse-konserten på Valle Hovin?). Når det skjer har nok t&t vært mye backstage på små festivaler i et par sesonger allerede. Alt går i sirkler. Hvor i syklusen du til enhver tid befinner deg definerer hvor trendy du er. Slitsomt? Javisst, men veldig rewarding når det funker.

3 kommentarer:

  1. Damn straight! Festivalhipsters = sosial cred-død

    SvarSlett
  2. Sist jeg var på festival ble jeg så irritert av alle rasshøla at jeg endte i slåsskamp utenfor en av dassbåsene. en småfeit, pinlig asian-krampehipster med lilla Wayfarers og potteklipp prøvde å stjele min pissekarma. Da fikk han seg en på trynet. Fuck festivaler.

    SvarSlett
  3. Tok du hans Olyumpus PEN-kamera og kastet det i gjørma også? Var det han med de rosa skolissene? Fyckings type

    SvarSlett