torsdag 26. august 2010

Påtatt trask blant påtatt rask


Lett oppgitte av den siste tidens mange hjernedøde kommentarer på t&t dro redaksjonen på sin årlige tur til Tronsmos bakgårdssalg. Her liker vi å bedagelig betrakte folkemengden for å se om det fortsatt er slik at de tynne og trendy sover på dagtid, mens de bleikfeite og nestenhippe er ute og panikkshopper kulturelt kapital og cred fra sine skjeggete brødre i armyjakker. Slik er det fortsatt. Det ser for øvrig ut til at salget av hiphop- og grafittibøker har stagnert.

Uansett: Skuffende er det alltid. Etter å ha diskutert portugisisk prosa med en tykkfallen kar i Stan Smiths, brukt en av de 250 ulike ”gatekunstfraNewYork”-bøkene som regnbeskyttelse og overhørt en av de flaueste meningsutvekslingene noen gang (eksempel under), kikket t&t på køen – dropper bærekurvene med bøker og henger heller litt utenfor Bårdar. En god fallback position for øvrig. Det er dagens tips. Heng utenfor Bårdar. Det er gøy og gir god, maskulin selvfølelse.

Meningsutvekslingen:

Smålubben homo: - Har du lest denne? (tar opp No Logo)

Fregnete frøken: - Ja

Smålubben (eller ganske så lubben faktisk) homo: - Hva synes du?

Veldig fregnete frøken: - Det er en veldig nittitals-spirit over den.

Lubben homo: - Åh. (Legger tilbake boken, vel vitende om at spiriten som preget de populærkulturelle tenkerne på slutten av nittitallet trolig ikke blir moderne igjen før 2013)

1 kommentar: