torsdag 23. september 2010

Moralens redning


Etter av t&t virkelig begynte å leve etter de gode regler har kroppene våre opplevd et par hyggelige bieffekter. 1. Det berømte morgenbrødet som alltid plaget oss i tenårene er fraværende. Når man våkner svett, svimmel og utsultet er det siste kroppen orker å lage unødvendig reisning. 2. Før var vi slaver av egne drifter. Ei mer. Driftene er i dag slaver av vår vilje, og knapt det.

Moderasjon og selvbeherskelse har alltid vært moralfilosofenes store ideal, og seksualiteten er oftest hovedtema. En moralsk og høyverdig mann er en som viser seg større enn sine naturlige drifter. Selv ikke det katolske presteskapet, høymoralens posterboys, klarer det i praksis. De blir rare i toppen og forgriper seg på barn.

t&t påberoper oss herved å ha funnet nøkkelen til seksualmoralsk livsførsel: Høyverdig selvbeherskelse er lett oppnåelig gjennom vedvarende underernæring (negativt ladet ord? åneidu). Kroppen vil ta hintet og du blir både deilig tynn og altså selvbeherskende. Trenger du en energiboost pga fest eller familiemiddag? Kokain. Krever dama sitt på hjemmebane? Viagra.

Ellers er det herlig svimmel døsighet som gjelder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar