tirsdag 26. oktober 2010

ForklaringenSom i filmen Fight Club, så i virkelighetens krampekule krybbe: The first rule of hipster: do not talk about hipster.

En dude vi kjenner, en av de tett på Gudfaren og således for en aktør å regne, spurte oss i helgen; - hvorfor bryter dere så ofte med regelen? Skjønner dere ikke at vi aldri kan gi dere godkjentstempelet når dere så ofte bryter med den hellige norm? (definér vi, vi utfordrer deg)

Vel, eh, Sondre, vi innser at vi har vært slepphendte i premissettingen. Tillat oss å forklare t&t's utgangspunkt:

T&t er overordnede. t&T skjønner greia. T&t lever i en gentrifisert østkantboble, men i motsetning til våre medbeboere ser vi den utenfra ved behov. Å dyrke hipphet ved å fornekte Hipp er forståelig - og sågar nødvendig for bærekraften - men i t&t-sammenheng blir det for enkelt.

T&t er unike. Ikke fordi vi hører på tidsriktig musikk og sulter konstant, men fordi vi peker på et semiironisk post-generasjon X-fenomen vi selv er en del av, og dissekerer det fra et metaperspektiv.

Gjør vi det for å undergrave egen autoritet og vår kontemporære forståelse? Nei, vi gjør det fordi vi kan. Se på oss som popkulturelitens metaforiske Tiger Woods. T&T er dog for slappe til å ha sex, så vi er utro mot fenomenet i stede. Sterkt.

8 kommentarer:

 1. på tide med en forklaring!

  SvarSlett
 2. Jeg vil bare tillegge at selve begrepet «postironisk» er omstridt, i likhet med de ulike tankeretningene og metodologiene som kan inkluderes i begrepet. Enkelte later til å betrakte «postironien» som enda en blant mylderet av «ismer» innenfor ironien; andre mener det dreier seg om en helt ny retning i idéhistorien.

  Bra med en forklaring - men synes dere godt kan grave dypere i teoretiseringene deres. Dette høres ut som en lærer på 101 postironisk-jugend-camp i Berlin, azz.

  SvarSlett
 3. Berlin er en tulleby uten økonomiske muskler

  SvarSlett
 4. Tiger woods var jo ikke så slapp da...

  SvarSlett
 5. Lasergutt, les setningen igjen så skjønner du den kanskje.

  SvarSlett
 6. HVOR ER T&T?!

  http://minmote.no/index.php/video/?id=32902&category=54

  SvarSlett