mandag 14. mars 2011

Vårens hipster must-haves

OMG, t&t blogger om stash og vårmoter! Ja, hvis du er en av de mange tusen hipsterspirene fra utkantnorge, les nøye nå. Her er fem ting du kommer til å ønske deg denne våren.

Husk: Målet er å være så lik, men fremdeles LITT ulik, de andre hipsterne i og rundt parkene på Grünerløkka.
Ikke tenk på at vi virkelig tynne og trendy skuler bort på deg og tenker; "2009 ringte, de vil ha tilbake longboardet sitt", "sjekk han der da! sykt! han er garantert fra Lørenskog" eller, "lite han har tuborg på flaske og en ulest utgave av Morgenbladet i sekken sin da".

Altså: Fem ting som gjør at du ser dum og folkelig ut denne våren. Et parringsrop om hjelp som røper at du er ca to år forsinket. Alle bilder er fra internett.

1. Oakley Frogskins
Selv du har sannsynligvis fått med deg at Wayfarertrenden forsvant omtrent samtidig med populariteten til Mariann Thommesen. Skal du være sikker på å treffe den nedadgående bølgen i år, som for øvrig spås så perfekt korrelert med comebackforsøket til Margaret Berger at selv Pearson ville vært stolt, ville vi ha satset på disse shæidsa (helst med den uttaleformen).   

2.  Holga
Denne krampeaktige Holga-bølgen fortjener egentlig et eget innlegg, men siden sulten skriker skremmende høyt får det bli med en kommentar. Dess raskere vi får tent den siggen, dess bedre. Skal du virkelig blende inn i 'to-tre år for sent'-crowden på Ryes plass, er det kun én ting som sørger for total kamuflasje: Holga kameraet. Helst i farger hentet fra rainbowflagget, type gult, rosa, grønt og cyan. Så kan du skyte fritt, mens du dropper referanser som Yo La Tengo og Manu Chao.

3. Retroinspirerte hodetelefoner fra Marshall (anbefalt av D2.no til jul. Ligger fortsatt som toppsak der...)
Du leser jo ikke D2 sånn offisielt sett, men vi vet jo alle at du blar i blekka for å se det som av den akterutseilte semikulturelle eliten tenker om det nest siste av dansk design. Ingen hipster går på butikken uten et par retroheadphones. Neogeekhipstere prøver seg på Beats by Dr. Dre, men uten hell. Få ting, om noen, signaliserer "julegave fra foreldrene" som Beats by Dre. Uhippt. Svært uhippt. Til dine retrohodetelefoner bør det være en krøllete ledning, men da må du finkjemme loppemarkedene i birkelunden nøye spår t&t. Dette er gull verdt på Blindern, for å ikke si på Blå.4.  Ironisering av ironi

"Er det ikke ironisk at en så kul person som meg kan være ironisk over hvor ironisk jeg er." T-shirts med tekst fungerer bra. For eksempel kan følgende fungere fint: "Naomi (veeeldig liten skrift og i parentes) Klein (store bokstaver midt på magen)". Da tenker alle, "Haha, sykt ironisk at han som ser så fresh ut går med en t-skjorte det står 'Klein' på, lizzm". Mens du tenker "Fy faen, jævla tapere som ikke skjønner greia lizzm". Her kan du alternativt bruke 'Calvin' istedenfor 'Naomi'. I så tilfelle blir det ironisering av ironiseringen av ironien. Jævlig creddy!

5. Asiatisk hipstervenn (som jobber som DJ). Alternativt asiatisk hipstervenninne
Dette ligger høyt oppe på listen til enhver festivalfotograferende hipp dude/dudette. Vi trenger ikke engang å forklare hvorfor. Asiatisk hipstervenn kan erstatte opptil flere andre tidsriktige accessoirer - skaff deg en før sommeren. Dine streetart-interesserte venner vil få ny respekt for deg.

5 kommentarer:

 1. Holga-kamereaene er faktisk ikke kun en trend, og jeg kjenner INGEN hipsters som har slik. Synes dere rakker ned på oss fotointeresserte nå

  SvarSlett
 2. ha ha! jeg ler av deg anonym. Tenk å nekte for at Holga er en pinlig, krampeaktig hipsterdille som kun ryesplassianerne digger. fuck deg og trailercapsen din, din balle

  SvarSlett
 3. lenge leve Tynn og trendy! dere har gitt meg et bedre liv. ikke kødd!

  SvarSlett
 4. Ehhh... er ikke det bildet av Maria Mena?

  SvarSlett
 5. Pah, jeg har sett flere i Paradise som har Frogskins og wayfarers. Dere bommer så jævli!

  SvarSlett