mandag 11. april 2011

Berlin og Bauhaus

Dette er flaut, men t&t&t&t tok turen til Berlin i helgen. Ting er ikke som før. Berghain er det eneste som fortsatt er noenlunde likt. Skittenhipsternivået er skyhøyt og Kreutzberg er fulladet med selvpåtatt slitne 22-30 somethings på jakt etter nye loppemarkedsfunn. Vår lokalt allierte DJ (høyaktuell i rettssystemet i og med noen tvistegreier) tok oss med på rundtur og vi fikk våre verste antakelser bekreftett.

Det er helt greit at noen steder går seg ned som et resultat av masseturismen og av late followers generelt.. Benidorm var (selv om ikke kjenner til det) eksempelvis en tidlig elektronikadub-hotspot før overvektige barnefamilier og briter med fregner på ryggen inntok byen med sin Macarena. Men at Berlin skulle bli så trist så fort var kjedelig.

Du kjenner sikkert følelsen av uggenhet (som når du har spist middag) som innfinner seg når du booker deg utenlandstur. (Er Kiev fortsatt trendy nok? (nei) Tenk om du møter noen du kjenner når du leier deg moppe i Thailand?) Reising er en skikkelig make-or-breakakvitivitet som bør taes på alvor. Tenk deg så den kollektive skam som innfinner seg hos redaksjonen da lufthansa til Berlin er booket. Vi VISSTE jo at det var så feil, så feil.

Men, noen ganger koster det å forfølge sine interesser. Spiekermannutstillingen på Bauhaus Arkiv lokket, og den trendmessige cost/benefitanalysen ble raskt avklart. En av våre favorittypografer med egen utstilling, det kan vi ikke gå glipp av. Vi har lenge vært urolige for nivået på Norsk typografi. Typografi.no har ikke blitt oppdatert siden 2009 og typografi.org er død siden August 2010.
Vår uro ble forvandlet til angst og kvalme da en stakkarslig samling bartebærende bærumskids fra Folkehøyskolen Westerdahls vant en konkurranse med sin pamflett "Hyperaktivtypografi". Juryens forklaring: "En ekstra bold bok om typografi". BOLD???

Alle kjenner jo til Erik Spiekermann, som har laget både FF Meta og vår favoritt ITC Officina Serif - men det å få se hans samlede verker og logoer var stort. Vi strollet også gjennom Bauhaus-samlingen, men den var så ensidig at det var som å være på Breuer-tripp på et palisandernachspiel hjemme hos T. Besøket ble avsluttet med en kopp sort kaffe og en serviett-hommage til Bauhaus-eraen.

Bare for å få det ut i cyberspace sånn at du kan google det. Her er vårt Berlintips: Ikke dra dit. For credden er det som å dra på Øyafestivalen i tillegg til å bli ferska med å snakke om å "møtes og drikke cava".

2 kommentarer:

  1. Føkk deg. Du skriver sikker Grynerløkka med ü også. Taper!

    SvarSlett